YURAK - QON TOMIR SISTEMASI KASALLIKLARINI TEKSHIRISH VA TAHLIL QILISH - O’roqboyev Firdavs Zayniddin o’g’li, (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Hozirgi kunda malakali shifokorlarimizning to’g’ri ovqatlanish,parxez, og‘ir ko‘tarmaslik, organizmni haddan ziyod zo‘riqtirmaslik yoki keskin va qaltis jismoniy harakatlar qilmaslik kabi maslahatlariga hammamiz ham birdek amal qilavermaymiz. Sog‘lig‘imizga bee’tiborligimiz oqibatida esa jiddiy muammolarga duch kelishimiz ehtimoli oshadi. Umurtqa pog‘onasi churrasining vujudga kelishi, qandli diabet va unga bog’liq ravishda yurak stenokardiya va qon tomir kasalliklari ham ana shunday muammolardan biri.