MTTDA BOLALARNI MATEMATIK TASAVVURLARINI SHAKLLANTIRISHDA QO'LLANILADIGAN ZAMONAVIY DIDAKTIK VOSITALARNING AHAMIYATI. "BILIMDON BOLA” - Sodiqova Lola Rahimovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya. Ushbu maqola bolalarga ilk yoshlardan boshlab matematikani o’rgatish jarayoni haqida so’z yuritadi. Uning foydali jihatlari, o’rgatish usullarini bayon qiladi. Shuningdek, matematikani o’rgatishni bir necha usullarini tahlil qilib, bir necha xil o’yinlarga misollar keltiriladi. Matematikani bolalar tafakkuriga ijobiy ta’sir qilishi keng yoritiladi.