УСМОН МУСҲАФИНИНГ ЯРАТИЛИШИ ВАҚТИ БИРЛАМЧИ МАНБАЛАРДА - Ҳасанхон Абдумажидов (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Аннотация: Мақола бирламчи манбаларда келтирилган Усмон мусҳафларининг вужудга келиши билан боғлиқ тарихий маълумотлар ва ривоятлар таҳлилига бағишланган. Унда Озарбайжонга бўлган фатҳ юриши натижасида вужудга келган Қуръони карим матни билан боғлиқ воқеалар кўриб чиқилган. Усмон мусҳафининг яратилиш санасига аниқлик киритилган.