ЎҚУВЧИЛАРНИНГ ИЖТИМОИЙЛАШУВ ЖАРАЁНИДА МАЪНАВИЙ-ҲУҚУҚИЙ ТАРБИЯ БЕРИШ МЕХАНИЗИМЛАРИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШДА ШАРҚ МАЪНАВИЙ МЕРОСИДАН ФОЙДАЛАНИШ - Артиков Ўктам Камилжонович (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Аннотация: Ушбу мақолада ўқувчиларнинг ижтимоийлашув жараёнида маънавий-ҳуқуқий тарбия бериш механизимларини такомиллаштиришда Шарқ маънавий меросидан фойдаланиш ўзига хос хусусиятларига ва тарбиявий жиҳатларина эътибор берилган. Мақолада буюк аломаларнинг маънавий-ҳуқуқий тарбия ҳақидаги буюк маънавий меросидан келтирилган мисолларни ёшлар тарбиясидаги ўрни ва аҳамияти очиб берилган.