ELLIPTIK EGRI CHIZIQLARDA NUQTALARNI TOPISH MUAMMOSIGA ASOSLANGAN SHIFRLASH - Axrorbek Otaqo'ziyev Abdunazar o'g'li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: ushbu maqola shifrlashning maftunkor olamiga kirib boradi, xususan elliptik egri chiziqlardan foydalanishga qaratilgan. Bu elliptik egri kriptografiyaning matematik asosini va uning raqamli aloqani ta'minlashdagi ahamiyatini tushuntiradi.