FIZIKA O‘QITISHDA O‘QUVCHILARNING ILMIY DUNYOQARASHINI SHAKLLANTIRISH - Ochilov Begmurat Xolmuradovich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
XIX asr oxirlarida “Olamning ilmiy nazariyasi” tushunchasi tabiatshunoslik, falsafada keng qo‘llanila boshladi. Ammo hozirgacha ham bu tushuncha aniq ta‘riflanmagan. Zamonaviy fanda olamning tabbiiy manzarasi aniqroq deb hisoblanib, u quyidagicha ta'riflanadi:Olamning tabiiy ilmiy nazariyasi - tabiat, butun borliq mavjudod haqidagi turli ilmiy nazariyalarning sifat jixat umumlashtirilgan shaklidir.