НИКЕЛЬ (II) ИОНИНИ 3 – ГИДРОКСИ – 4 - НИТРОЗО– 2 – НАФТОЙ КИСЛОТАСИ ЁРДАМДА СОРБЦИОН-ФОТОМЕТРИК АНИҚЛАШ - Мирзахмедов Рустамжон Мирхамидович,; Мирусманова Фарангис Бобур қизи, (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Abstract – «Олмалиқ КМК» АЖ нинг саноат ва атроф-муҳит объектларидаги оқава чиқинди технологик сувлари таркибидаги никель ва кобалть ионлари учун диэтил 3 – гидрокси – 4 - нитрозо– 2 – нафтой кислотаси органик аналитик реагент сифатида танлаб олинди. 3 – гидрокси – 4 - нитрозо– 2 – нафтой кислотаси органик реагентни хар хил толали ташувчиларга иммобиллаши, никель ва кобалть металл ионларини аниқлаш, бундан ташқари аниқлашни експресс усули кўрсатиб ўтилган. Усулни аналитик ва метрологик параметрлари баҳоланган, никель ва кобалть ионларини миқдорини аниқлаш чегараси эритмага нисбатан иммобилланган холатда 20 баробар ошиши аниқланди.