YOSHLARNI KASB- HUNARGA YO‘NALTIRISHDA MUAMMO VA YECHIMLAR - Jumaqulov Qutlug'bek Qudratbek o'g'li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya. Ushbu maqola yoshlarni kasblarga yo'naltirish bilan bog'liq muammolarni hal qiladi va ushbu to'siqlarni engib o'tish uchun amaliy echimlarni taklif etadi. Unda kasbga yo'naltirishning ro`li, raqamli platformalarning ta'siri, ota-onalarning ta'siri va yosh shaxslarning kasb tanlashidagi ijtimoiy taxminlar muhokama qilinadi. Maqolada, shuningdek, yoshlar o'rtasida ma'lumotli va qoniqarli martaba qarorlarini qabul qilish uchun martaba o'rganish, ko'nikmalarni rivojlantirish va murabbiylikni oshirish usullari ko'rib chiqilgan.