PEDAGOGICAL TECHNOLOGY OF SELECTION OF STUDENTS BY TYPES OF ATHLETICS AT THE STAGE OF LONG-TERM TRAINING - Saidullaev Shokhrukh Shukhratbek ugli (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Аннотация: "Болалар спортини ривожлантириш жамғармаси" нинг ташкил етилиши ёш авлодни соғлом ва баркамол инсон етиб тарбиялашда катта амалий аҳамиятга ега. Бугунги кунда мамлакатимизда 2 миллионга яқин бола спортнинг 30 дан ортиқ тури билан шуғулланмоқда. Улар соғлом, кучли, Жасур ва қатъиятли бўлишади. Болалар спортини ривожлантириш мамлакатимиз ёшларининг жисмоний ва маънавий камолотига еришишда муҳим восита бўлиб хизмат қилмоқда. Олимпия дастурига киритилган енгил атлетика спорт тури мамлакатимизда тобора ривожланиб, ўғил-қизлар ўртасида оммалашиб бормоқда.