БЮДЖЕТ ТАШКИЛОТИНИ РИВОЖЛАНТИРИШ ЖАМҒАРМАСИ ҲИСОБИ ВА УНИНГ ИЖРО НАЗОРАТИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ - Суванқулов Алиасқар Раҳмонқулович (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Кейинги йилларда миллий иқтисодиётда амалга оширилаётган кенг кўламли ислоҳотлар шароитида бюджет ташкилотлари бюджетдан молиялаштирилишидан ташқари қўшимча даромад олиш имконияти муҳим аҳамият касб қилади. Ушбу маблағларнинг бюджет ташкилотларининг бюджетдан ташқари ҳисобларига тўлиқ келиб тушиши ва ушбу маблағлардан фойдаланишда ички назоратни сифатли ташкил этиш бюджет ташкилотлари ходимларининг манфаатларини ошириш ва мавжуд бириктирилган мулк ва бошқа имконларидан самарали фойдаланишни таъминлайди, ҳамда тадбиркорликни янада ривожлантириш имконларини кенгайтиради.