KVADRAT FUNKSIYALAR - Ummatova Sayyora Mashrabovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya. Kvadrat funksiyalar deb ham ataladigan kvadrat funksiyalar matematikada asosiy rol o'ynaydi. Ular algebra va geometriyadan fizika va muhandislikgacha bo'lgan turli sohalarda keng tarqalgan. Ushbu maqolada kvadrat funksiyalarning asoslari, ularning xossalari va amaliy qo'llanilishi yoritilgan.