SHARQ ALLOMALARI MEROSI; MAHMUD AZ ZAMAXSHARIYNING “AL MUFASSAL” ASARI - Bahodirov Doniyor Aminovich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Sharq allomalarning mumtoz ilmiy merosi, ilm-fan rivojidagi tutgan o‘rni, ularning ezgu g‘oya, maqsad va ta’limotlarni keng xalq ommasiga yetkazish ahamiyati, shuningdek, Mahmud az Zamaxshariyning “Al-Mufassal” asari borasidagi muxtasar lekin keng ahamiyatli malumotlar berilgan.