SÓNBES JULDIZ - Pirnazarov Begis; Kamalova G.М. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotaciya: Bul maqalada Qaraqalpaq xalqınıń qosıqlarınıń rawajlanıw dáwiri, túr ózgeshelikleri, dúzilisi hám saxra búlbúli, xosh hawaz iyesi Dawıtbay Qayıpovtıń ómiri hám dóretiwshilik jolı, onıń qosıq atqarıwshılıǵı, kompozitor M.Jiyemuratovtıń shıǵarmaları, milliy qosıqlarınıń payda bolıwı haqqında sóz etilgen. Sonday-aq “Umıtpa”, “Aral” qosıqlarına minezleme berilgen.