TOKNING ASOSIY ZARARKUNANDALARI VA ULARGA QARSHI KURASHISH CHORALARI - Tolibjonov Oxunjon Odiljon o‘g‘li; Ibroximov Burxonjon To‘lqinjon o‘g‘li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Qishloq xo‘jaligida juda ko‘p bog‘lar tashkil qilinib bormoqda lekin shular orasida uzum bog‘lar juda keng tashkillanib bormoqda tabiyki bog‘lar soni ko‘paygan sari ularning zararkunandalari xam ko‘payib bormoqda manashunday zararkunandalarga o‘z vaqtida qarshi kurashilmasa xosildorlikni 50% gacha nobud qilishi shu bilan birga uzumlarning bozorbopligi ham yomon bo’lib qolmoqda.