ШАРТЛИ ИФОДА ВА ОБРАЗ ЯРАТИШ УСУЛЛАРИ - Алиева Сарвиноз Аббосжон кизи; Шахло Акрамова; Мухаммадзикрёева Мохигул (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Бадиий адабиётда мажозий образ ёки рамзий ифода асарнинг бадиий-эстетик қимматини, таъсир кучини оширишга хизмат қиладиган воситалардан биридир. Мажоз – адабий бадиий усул ёки образлилик тури; мавхум тушунча ёки мулохазаларни аник бир образ воситасида ифода этиш. Мажозда икки хил тушунча орасидаги яқинликка асосланиб, янги шартли ифода яратилади. Маънавий кадриятлар (хакикат, муҳаббат, виждон, имон каби)ни умумий тушунчалар билан бирга маълум типик ходисалар, характерлар, мифологик персонажлар, хатто аник шахслар бўлиб, маъноли томон бирламчи, образлиси иккиламчидир.