SHAXSNING RIVOJLANISHI VA TA'LIM - TARBIYASI - Ergasheva Zulayxo Sodiq qizi,; Eshmuratova Dildora, (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Anotatsiya: Har bir inson tug'ilibdiki bu shaxs hisoblanadi. Yosh bolaga bir yoshdanoq tarbiya berish boshlanadi. Hamda yetti shoshida uning yoniga ta'lim qo'shiladi. Bu ikkalasi esa bola hayoti davomida birga olib boriladi. Bilmaganlari o'rgatiladi, keyinchalik esa kasb hunarga yo'naltiriladi va tushuntiriladi. Shu yo'sinda shaxs qaysidir ma'noda rivojlanib jamiatga qushilib, o'zi mustaqil rivojlana boshlaydi.