KATTA ZUBTURUM - PLANTAGO MAJOR O’SIMLIGINING DORIVOR XUSUSIYATLARI - Mamatkulova Iroda Ergashevna,; Qosimova Ruxshona Sherzod qizi, (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Ushbu tezisda Plantaginaceae oilasiga mansub bo’lgan Plantago major o’simligining morfologik tuzilishi, geografik tarqalishi, kimyoviy tarkibi hamda ishlatilishi haqida qisqacha ta’rif berilgan.Shuningdek, Katta zubturum o’simligining me’da-ichak kasalliklari, yo’g’on ichakning yallig’lanishi, me’da va o’n ikki barmoq ichakning yara kasalligini davolashda foydalanishligi hamda shunga o’xshash kasalliklarga davo ekanligi haqida to’liq yoritilgan.