GINEKOLOGIK OPERATSIYALARDAN SO'NG KUZATILADIGAN PSIXOEMOTSIONAL BUZILISHLAR - Gulsanam Karimjonova Sherali qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqola ginekologik operatsiyalardan so'ng ayollar tomonidan boshdan kechiriladigan psixoemotsional kasalliklarni o'rganib chiqadi va operatsiyadan keyingi ruhiy salomatlikning ko'pincha e'tiborsiz tomoniga oydinlik kiritadi. To'liq adabiyotlarni tahlil qilish orqali tadqiqot ginekologik operatsiyalarni boshdan kechirayotgan ayollarning umumiy farovonligini oshirish uchun psixologik tanglik, engish mexanizmlari va potentsial aralashuvlarning tarqalishini o'rganadi. Tadqiqotda qo'llanilgan usullar natijalar bilan birga taqdim etiladi, so'ngra sog'liqni saqlash sohasi mutaxassislari uchun batafsil muhokama, xulosalar va amaliy takliflar taqdim etiladi.