INGLIZ TILINI O’QITISHDA AXBOROT TEXNOLOGIYALARINING AHAMIYATLI JIHATLARI - Muxammadiyeva Munisa Shuhrat qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Mazkur maqolada chet tillarini o‘qitishda axborot texnologiyalarining o‘rni muhim ekanligi ko‘rsatilgan. Xususan, axborot texnologiyalaridan foydalanib dars mashg‘ulotlarini olib borishdagi afzalliklar. Maqolada bugungi kunda yoshlarni innovatsion texnologiyalarga qiziqishi tufayli, chet tillarini ham AKT dan foydalangan holda o‘rgatish haqida so‘z borgan. Umuman olganda, chet tilini yangi metodlar, o‘yinlar va innovatsion texnologiyalar yordamida o‘rganishning samaradorligi haqida fikrlar bayon qilingan. Shuningdek, chet tilini o‘rganishning bosqichlarida ham axborot texnologiyalarining o‘rni ahamiyatli ekanligi yorqin ifodasini topganligini ko‘rishingiz mumkin. Har bir bosqichda axborot resurslari va texnologiyalardan foydalanib mahoratni oshirish mumkinligi to‘g‘risida fikrlar bayon qilingan. Axborot texnologiyalardan foydalanib dars o‘tishda yaxshi natijalarga erishish haqida ushbu maqolada so‘z boradi. Dars jarayonlarida zamonaviy texnologiyalardan foydalanib dars mashg‘ulotlarini olib boorish, albatta, samarali natija beradi. Ko‘rib turganingizdek, ushbu maqolada axborot texnologiyasining ta’limdagi ya’ni o‘qitish metodikasidagi o‘rni haqida batafsil so‘z yuritilgan.[1]