“QALQONSIMON BEZ FAOLIYATINI BUZILISHI TUFAYLI KELIB CHIQADIGAN KASALLIKLAR” - Valijon Karimov; Rejapova Xayotxon Qodira (Journal of new century innovations, 2022)
Qalqonsimon bez eng keng tarqalgan kasalliklaridan biridir. Organ to‘qimalarida o‘sadigan tugunlar mayda o‘smalar deb ataladi. Ko‘pincha ular mutlaqo xavfsizdir va hayot sifatiga hech qanday ta’sir ko‘rsatmaydi, lekin taxminan 10 foiz hollarda ular o‘smalarga aylanishi mumkin. Bu holda shifokorlar qalqonsimon bezni to‘liq yoki qisman olib tashlashni tavsiya qiladi. Keling, bu qanchalik xavfli ekanligini va hayot sifatiga qanchalik ta’sir qilishini aniqlaylik.