O’ZGARUVCHAN TOK DVIGATELLARINING TEZLIK ROSTLASH USULLARINING TAHLILI - Oqiljon Abdurashit o’g’li Shodiyev; Mohinur Abduhakim qizi Yuldasheva; Shoxrux Baxriddin o’g’li Xudayberdiyev; Komila Norqobil qizi Qudratova (Journal of new century innovations, 2024)
ANNOTATSIYA Elektr mashinalarning ishlash prinspini yoritish, ishlab chiqarish jarayonidagi tezlik rostlash talab etiladigan holatlarda tezlikni rosttlash usullarini tahlil qilingan. Sanoatda eng ko’p qo’llaniladigan elektr mashinalari hisoblangan o’zgaruvchan tok mashinalarining ishga tushirish usullari yoritilib, o’zaro tahlil qilingan.