PSIXOLOGIK TAYYORGARLIKNING ZAMONAVIY PROFESSIONAL SPORTDA TUTGAN ORNI - Sarvinoz Eshmatova Mahkamvoyevna (Journal of new century innovations, 2024)
Jamiyatda soglom turmush tarzini shakllantirish, ahvoli salomatligini mustahkamlash, jismonan soglom va maanan boy yosh avlodni tarbiyalash, fuqarolarning jismoniy tarbiya va sport bilan jiddiy shugullanishlariga shart-sharoitlar yaratib berishga erishish bugungi kunning eng dolzarb masalalaridan hisoblanadi. Soglom avlodni voyaga yetkazishda eng asosiy vositalardan biri bu sportdir. Sport musobaqalarida ishtirok etish uchun, sportchilarda texnikaviy elementlarni togri bajarish, shuning bilan birga yaxshi natija korsatish uchun sportchi psixologik jihatdan ham mukammal tayyorgarlikka ega bolishi zarur. Shundagina targibot sifatli bolishi aniq.