ҲУҚУҚНИ АМАЛГА ОШИРИШНИНГ ШАКЛЛАРИ ВА УСУЛЛАРИ - М.Фархутдинова (Journal of new century innovations, 2024)
Ҳуқуқ тушунчасининг талқини унинг ижтимоий муносабатларнинг регулятори бўла олиши, тартибга солиш қобилиятига эгалигида намоён бўлади.Ҳуқуқнинг инсон учун қадрият сифатидаги қиймати эса-унинг инсон онги ва иродасига таъсир ўтказишида кўринади. Айнан шу нарса ҳуқуқнинг ҳаракатланиши масаласини долзарблигини яққол кўрсатади.Ушбу мақолада ҳуқуқни амалга ошириш тушунчаси, амалга оширишнинг субьектларга кўра турлари ва ҳуқуқни амалга оширишнинг шакллари таҳлил қилинади.