ОҒИЗ БЎШЛИҒИ ШИЛЛИҚ ҚАВАТИ ПАТОЛОГИЯСИНИ МАҲАЛЛИЙ ДАВОЛАШ УЧУН АДАБИЁТЛАР ШАРХИ - ХАБИЛОВ Н.Л.; МАХСУМОВА И.Ш.; АБДУРАХИМОВ З.А.; ШАРИПОВ С. С. (Journal of new century innovations, 2022)
Қандли Диабет (ҚД) да оғиз бўшлиғининг шиллиқ қаватига дори воситаларининг маҳаллий қўлланилиши стоматологияда фақат мавжуд патологияни даволаш жиҳатидан кўриб чиқилади (эрозив-язва шикастланиш, кератозлар ва ҳоказолар (Власенко М.В. 2017). Бунда медикаментоз даволаш учун оғиз бўшлиғи шиллиқ қавати (ОБШҚ) касалликларининг этиологияси ва патогенезини ҳисобга олган ҳолда маълум препарат гуруҳларидан кенг фойдаланилади.