BOSHLANG’ICH SINF O’QUVCHILARIDA MANTIQIY FIKRLASH QOBILIYATLARINI SHAKLLANTIRISH - Ruziyeva Ijobat Ismatillayevna (Journal of new century innovations, 2024)
Boshlangʻich maktabda oʻqishni endi boshlayotgan oʻquvchilar bilan ishlash, ularga taʼlim berish va xulq-atvorining rivojlanishiga erishish juda katta masʼuliyat talab etadi. Bunda, pedagogika muhim ahamiyatga ega, chunki u oʻqituvchilarga sinfni tashkil qilish uchun eng yaxshi tajribalar haqida tushuncha beradi. Bu ularga turli xil oʻquvchilar qanday oʻrganishlarini tushunishga imkon beradi, shuning uchun ular oʻz darslarini ushbu ehtiyojlarga moslashtirishlari mumkin. Natijada, bu ularning oʻqitish sifatini oshiradi, chunki u talabalar tomonidan yaxshi qabul qilinadi.