O`RTA MIYA TUZILISHI VA YOSHGA QARAB O`ZGARISHI - Shoraximova Muyassar Baxtiyorovna (Journal of new century innovations, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqola neyroanatomiya, neyroimaging va bo'ylama tadqiqotlarni birlashtirgan ko'p o'lchovli yondashuvdan foydalanib, yoshi bilan o'rta miya tuzilishidagi dinamik o'zgarishlarni o'rganadi. Maqsad, bu muhim miya mintaqasida yuzaga keladigan murakkab o'zgarishlarni va ularning yoshi sifatida kognitiv va vosita funktsiyalariga potentsial ta'sirini ochishdir.