САЪДУДДИН ТАФТАЗОНИЙНИНГ «ШАРҲУ-Л-МИФТАҲ» АСАРИДАГИ БАЛОҒАТГА ДОИР ИЛМИЙ ҚАРАШЛАР - АСКАРОВ АБДУРАШИД МУРОДЖОНОВИЧ (Journal of new century innovations, 2022)
Ушбу мақолада араб тилининг балоғат фани, унинг таркибидаги илмул баён, илмул маоний ва илмул бадиъ ҳақида, ушбу санъатларнинг юзага келиш тарихи, ҳамда, ушбу илмларни аждодлардан қолган оғзаки ва ёзма маънавий меросни ўрганишдаги аҳамияти баён қилинди. Шунингдек, араб тили балоғатига улкан ҳисса қўшган олим Саъдуддин Тафтазоний ҳақида сўз юрилилади.