TUT IPAK QURTI PILLASINI XSUSIYATLARI - Q.A.Toshtemirov (Journal of new century innovations, 2024)
Tut ipak qurti pillasini xsusiyatlarini o’rganishni maqsadi mahsulоtdagi tоlalarni tarkibidagi kerakli moddalar va ularni nima maxsadda ishlatish ulardan qanday kiyim bosh ishlab chiqqarish,ularni xsusiyatlariga qarab inson sog’ligiga zarar etkazmasligi ekologik shart sharitlaridan ktlib chiqqah xolda ularga ishlatiladigan texnologiyalar qo’llaniladigan texnologik jarayohlar,ulatni qo’llanilishini tanlash kerak bo’ladi. Bundan tashqari xalq xo’jaligida ,meditsina qurilish va texnik maxsadlarda qo’llaniladigan xom ashyo materiallar ajratib olinadi.