MUZEYLARDA TA’LIM JARAYONI OLIB BORISH (QATAG‘ON QURBONLARI XOTIRASI MUZEYI MISOLIDA) - Sadikova Nasiba Baxtiyorovna; Sadikova Nasiba Baxtiyorovna (Journal of new century innovations, 2022)
Muzeylarning faoliyatini rivojlantirish, ularni zamon talabi bilan o‘sishini ta’minlash va yangi metodlarni ilgani surish. Ta’lim jarayonlari bilan muzeylarni uzviy bog‘lash asosiy maqsad qilib olingan. Ta’limda ko‘rish, eshitish, tushuntirish metodlarni muzey tematikasidan kelib chiqqan xolda, maktabgacha ta’lim, maktab va oliy ta’lm jarayonlarida qo‘llash. Jahonning yirik muzeylari tajribalarini o‘rganish va ularni milliy an’analarimiz bilan qo‘llash kabi masalaraga ahamiyat qaratilgan. Muzeylarda zamonaviy texnika va texnalogiyalardan o‘rinli foydalanish bilan birga tomoshabinlarni jalb etishga metodlar yoritilgan.