LOGISTIKA FAOLIYATINING FUQAROLIK-HUQUQIY ASOSLARINI O‘RGANISH - A.Eshonqulov (Journal of new century innovations, 2024)
Annotatsiya: Logistika sektori tovarlar va xizmatlarning turli geografik joylashuvlar bo‘ylab harakatlanishini osonlashtirish orqali jahon iqtisodiyotida hal qiluvchi rol o‘ynaydi. Uning ahamiyatiga qaramay, logistika faoliyatini tartibga soluvchi fuqarolik-huquqiy jihatlar nisbatan kam o‘rganilmagan. Ushbu tezisda logistika faoliyatining fuqarolik-huquqiy holatini har tomonlama tahlil qilish orqali ushbu bo‘shliqni bartaraf etishga qaratilgan. Huquqiy, iqtisodiy va logistika istiqbollarini o‘z ichiga olgan fanlararo yondashuv orqali ushbu tadqiqot logistika sanoatiga tegishli normativ-huquqiy bazalarni, shartnomaviy munosabatlarni, majburiyatlarni va nizolarni hal qilish mexanizmlarini o‘rganadi. Amaliy tadqiqotlar va qiyosiy huquqiy tahlillarni o‘rganish orqali ushbu tadqiqot mahalliy va xalqaro kontekstlarda logistika faoliyatini tartibga solishga xos bo‘lgan murakkabliklar va muammolarni yoritadi.