TAL KANATLARINING TUZILISHI VA VAZIFASINI O’RGANISH - Bo‘riev Sardor Sayfullaevich; Bo'ziyev Shaxbozbek Hamraqulovich (Journal of new century innovations, 2024)
Jihozlarni ko‘tarish va tushirishni osonlashtirish uchun kronblok va talblokdan tashkil topgan tal tizimi ishlatiladi. Tal tizimiga kryuk va tal kanati ham kiradi.Tal kanati bir uchi harakatlanuvchi blok yoki minora asosiga berkitildi, ikkinchi uchi lebyotka barabaniga o‘ralgan bo‘ladi.