FOYDALI QAZILMALAR HOSIL BO‘LISHIDA GEODINAMIK JARAYONLARNING O‘RNI - Sultonov Shuxrat Adxamovich (Journal of new century innovations, 2024)
Annotatsiya. Maqolada minerallarning geodinamikadagi o‘rni va ularning turli jarayonlarga ta’sirini, geodinamik jarayonlar hisobiga foydali qazilmalar hosil bo’lishini ko‘rib chiqdik. Tog‘ jinslarining shakllanishida, landshaftlarning o‘zgarishida va hatto iqlim o‘zgarishiga ta’sir etishidagi omillarni. Biz foydali qazilmalarning asosiy turlarini, ularning fizik-kimyoviy xossalarini, shuningdek, minerallar bilan bogʻliq geodinamik jarayonlar misollarini koʻrib chiqdik. Minerallarning geodinamikadagi rolini tushunish bizga Yerdagi turli geologik hodisa va jarayonlarni yaxshiroq tushunish va tushuntirishga yordam berishini yoritishga harakat qilingan.