LOTIN TILI DARSLARIDA TIBBIY TERMINOLOGIYANING O’RNI - Normurodova M.A. (Journal of new century innovations, 2024)
Har bir zamon o‘zgarishi bilan rivojlanadi va takomillashib boradi. Tibbiyot sohasidagi lotin tili va tibbiyot terminologiyasiyam fanining rivojlanib borishi nbbbiy fanlar bilan bog‘liqdir. Tibbiy lotin kursida o'rganish nuqtasi tibbiyot fanining maxsus tushunchalarini bildiruvchi so'zlar va iboralardir. Bunday so'zlar va iboralar atamalar deb ataladi va ularning kombinatsiyasi tibbiy terminologiyani – tibbiyot xodimlarining professional tilini tashkil qiladi. Tibbiy mutaxassis doimiy ravishda yangilanib turadigan professional tildan to'g'ri foydalanishi va atamalarning paydo bo'lishini belgilaydigan qonunlarni tushunishi kerak.