ПЕДАГОГИК БИЛИМ КАСБ МАҲОРАТНИНГ НАЗАРИЙ АСОСИДИР - М.А.Нормуродова (Journal of new century innovations, 2024)
Маълумки, педагогик билимлар педагогик маҳорат, юксак даражадаги касбий маҳоратнинг назарий асоси ҳисобланади. Педагогикага оид умумий билимлар тизими таълим ва тарбияни ташкил этишнинг қонуниятлари, моҳияти ва тамойиллари, педагогик амалиётнинг асоси, педагогика назариясининг асоси сифатидаги педагогик фактлар ҳақидаги билимларнинг диалектик боғланишидан иборатдир.Ёшларга таълим-тарбия беришнинг мураккаб вазифаларини ҳал этиш ўқитувчиларнинг ғоявий эътиқодига, касб -маҳоратига, истеъдоди ва маданиятига, ҳозирги замон педагогик технологияларини қўллаш, ўқитувчиларни ўзаро фаолликка олиб келишига боғлиқдир.