QORAMOLCHILIKNING AHAMIYATI, QORAMOL ZOTLARI VA QORAMOLLARNI GO‘SHT UCHUN PARVARISHLASH YULLARI - Z.S.Tleubayeva (Journal of new century innovations, 2024)
Rezyume. Chorvachilik xususan, qoramolchilikni rivojlantirishga respublikada alohida e’tibor berib kelinmoqda. Mustaqillik yillarida sohani rivojlantirish tendensiyasi yanada ko‘tarilib bormoqda. Ushbu ijobiy natijalarga erishishda O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining 2020 yil 29 yanvardagi PQ-4576-sonli qarorlarda hamda 2019 yil 28 martdagi «Veterinariya va chorvachilik sohasida davlat boshqaruvi tizimini tubdan takomillashtirish chora-tadbirlari to‘g‘risida»gi PF-5696-son Farmoni asos bo‘ladi. Mamlakatimizda chorvachilik sohasini rivojlantirishga eksportga mo‘ljallangan tayyor mahsulotlar ishlab chiqarish hajmini oshirish va turlarini kengaytirish, shuningdek, aholini mahalliy ishlab chiqarilgan sifatli va arzon chorvachilik mahsulotlari bilan ta’minlash bo‘yicha izchil chora-tadbirlar amalga oshirilmoqda. Bu maqolamizda qoramollarni ahamiyati va goʻsht uchun parvarishlash yullari haqida soʻz yuritiladi.