БОЛАЛАР ОҒИЗ БЎШЛИҒИ ШИЛЛИҚ ҚАВАТИ ЯЛЛИҒЛАНИШИНИ ДАВОЛАШДА КОМПЛЕКС ИННОВАЦИОН ГЕЛДАН ФОЙДАЛАНИШ - Рахматова Дилнора Саиджоновна (Journal of new century innovations, 2024)
Оғиз бўшлиғининг яллиғланиш касалликларининг прогрессив ривожланиши, шунингдек, беморларнинг дори-дармонларни қабул қилишнинг қулай шаклига бўлган эҳтиёжи ортиб бораётганлиги сабабли, стоматологияда геллардан фойдаланиш долзарбдир. Гелларнинг афзаллиги препаратнинг маҳаллий қўлланилиши, таъсир қилиш муддати ва юқори шаффофлилиги туфайли терапевтик таъсирни таъминлашдир.