ҲУҚУҚНИ ҚЎЛЛАШ – ҲУҚУҚНИ АМАЛГА ОШИРИШНИНГ МАХСУС ШАКЛИ - Матлуба Фархутдинова (Journal of new century innovations, 2024)
Аннотация: Қонун ва қонуности ҳужжатлари ижтимоий ҳаётда тўлиқ амалга оширилган тақдирдагина, мазмун – моҳият касб этди ва жамият учун аҳамиятга эга бўлади. Ҳуқуқ номоддий кўринишга эга бўлса ҳам, у кишиларнинг фаолиятларида, фаол хулқ ва юриш – туришларида, уларнинг моддий ва маънавий қадриятларидан фойдаланганларида тадбиқ этилиб, моддийлашади. Ушбу мақолада ҳуқуқни амалга ошишининг махсус шакли бўлган ҳуқуқни қўллаш масаласи, ҳуқуқни қўллаш босқичлари ва ҳуқуқни қўллаш актлари хуқуқни қўллаш соҳасида самарадорликка эришиш хусусида фикр юритилади