QADIMGI O`ZBEK MILLIY AYOLLAR PARANJISIDAN FOYDALANIB ZAMONAVIY KELINLIK LIBOSLARIDA QO`LLASH - Boymatova Kamola Abduraxmon qizi; Bahodirova Mohinur Jahonngir qizi; Rasulova Dilnavoz Raufjon qizi (Journal of new century innovations, 2022)
Anotatsiya: Ushbu maqola o’zbek milliy ayollar liboslaridan hisoblangan,milliy qadriyatlarimizning yaqqol misoli bo’lgan paranji tarixi hamda hozirgi kundagi o’rni haqida.Bu ma’lumotlardan milliy qadriyatlarimiz haqida,o’zbek ayollarning liboslari, liboslarning hayotdagi o’rni hamda paranjining kelib chiqish tarixini bilish va milliy qadiryatlarimizni saqlangan holda yangi turdagi libos kalleksiyasini ishlab chiqish.