LINUX OS IMKONIYATLARI TAHLILI - Abdullayev Mavlonbek Almardon o'g'li (Journal of new century innovations, 2022)
Operatsion tizim bu foydalanuvchi bilan qurilma resurslarini (tezkor xotira, disklardagi joylar va hokazolar)ni bog’lovchi dasturiy majmuadir Operatsion tizimi foydalanuvchiga va amaliy dasturlarga kompyuterning uskunalari bilan aloqa qilishning qulay usuli (interfeys)ni ta’minlaydi. Operatsion tizmlarga misol tariqasida Apple macOS, Microsoft Windows, Android OS, Linux va Apple iOS larni keltirish mumkin.