KREDIT-MODUL TIZIMI ASOSIDAGI OLIY TA’LIM SHAROITIDA YOSH O‘QITUVCHILARNING DIDAKTIK MOSLASHUVINI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK TAHLILI - Aliqulov Begzod Normurodovich (Journal of new century innovations, 2024)
Oliy ta’lim sohasida yosh o‘qituvchilarning kamolotini yo‘lga qo‘yish juda muhim jihat bo‘lib, diqqat bilan ko‘rib chiqishni talab etadi. Ularning didaktik moslashuvini pedagogik-psixologik tahlil qilish ularning ta’lim tizimiga samarali integratsiyalashuvini ta’minlashda katta ahamiyatga ega. Ushbu maqola oliy ta'lim sharoitida, xususan, kredit-modul tizimi bilan bog'liq holda yosh o'qituvchilar duch keladigan muammolarni o'rganishga qaratilgan. Ularning moslashuviga ta'sir etuvchi psixologik va pedagogik omillarni tushunib, biz ularning kasbiy o'sishini qo'llab-quvvatlash uchun tushuncha va strategiyalarni taqdim etishimiz mumkin.