DORI VOSITALARINING ZAMONAVIY TAHLIL USULLARI - Odilov Javohir Begmamat o’g’li; Erkinov Feruzbek Asqarjon o’g’li; Tashanov Odilboy Safarovich (Journal of new century innovations, 2024)
Annotatsiya: Dori vositalarini tahlil qilishning zamonaviy usullari farmatsevtika mahsulotlarining xavfsizligi, samaradorligi va sifatini ta'minlash uchun ilg'or usullarni qo'llaydi. Ushbu usullar farmatsevtikani rivojlantirish, sud-toksikologiya, klinik diagnostika, sog'liqni saqlash monitoringi, atrof-muhit va oziq-ovqat xavfsizligi, dori vositalarini tartibga solish, tadqiqot va ishlanmalarda hal qiluvchi rol o'ynaydi