ҒЎЗАНИНГ СЕЛЕКЦИОН ТИЗМАЛАРИДА ҚИММАТЛИ ХЎЖЛИК БЕЛГИЛАРИНИ ТАХЛИЛ ҚИЛИШ - Одашев Муҳаммадусмон Улуғбек ўғли (Journal of new century innovations, 2024)
Аннотатция Мақолада 2018-2020 йилларда ғўзанинг янги тизмаларини ҳўжаликка фойдали белгиларини ўрганиб, улар орасидан мукаммал ҳўжаликка фойдали белгиларга эга бўлган тезпишар ва юқори ҳосилдор, чигитнинг мойдорлиги даражаси юқори, IV- типга тола берадиган тизманинг ажратиб олиб, Давлат нав синовига топширишни режалаштирилгани келтирилган.