JANGOVOR SAMBODA BAJARILADIGAN TEXNIK-TAKTIK TAYYORGARLIKNI OSHIRISH MAQSADIDA MASHG`ULOT VOSITALARINI TAKOMILLASHTIRISH - Gaziyev Shukurjon Shuxrat o’g’li; Raxmonov Bobur Oybekovich (Journal of new century innovations, 2022)
Annotatsiya: Mazkur maqolada jangovor sambo bilan shug‘ullanishni boshlagan 9-10 yoshli bolalar va 19-20 yoshli malakali sambochi-talabalar misolida bo‘g‘imlararo egiluvchanlikning rivojlanganlik darajasi va uni an’anaviy mashg‘ulotlar davomida o‘sish dinamikasi qiyosiy tahlil qilingan. Natijalardan ma’lum bo‘ldiki, yosh sambochilarda qayd etilgan egiluvchanlik darajasi yosh ulg‘ayishi bilan va sport malakasi ortib borganiga qaramay nafaqat o‘sib bormaganligi, balki uni tushib ketganligi kuzatilgan. Bunday holat ushbu sifatni erta yoshlikdan boshlab muntazam shakllantirib borish zarurligiga e’tibor qaratadi