POLISEMIYA SUG‘URTA TERMINOLOGIYASINING BOYITISh MANBASI SIFATIDA - Omonov Turg’unboy Abdusoqiyevich (Journal of new century innovations, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqola sug‘urta terminologiyasidagi polisemiya fenomeni muhokama qilinadi. Shuningdek, maqolada polisemiya bilan bog‘liq muammolarni hal qilish va sug‘urta terminologiyasini yanada aniqlashtirish yo‘llari, jumladan terminologiyani standartlashtirish va ta'lim berish orqali ko‘rib chiqilgan. Bundan tashqari, maqolada ingliz va o‘zbek tillarida sug‘urta terminologiyasidagi polisemiyaning ishlatilishi va talqiniga oid chog‘ishtirma tahlil berilgan. Bu solishtirish orqali tillararo va madaniyatlararo farqlarni yoritishga harakat qilingan.