QASHQADARYO VILOYATI YOQILG‘I SANOATI VA UNDA NEFT-GAZ KONLARI JOYLASHUVI - Sultonov Shuxrat Adxamovich; Jononov Asilbek Ulug‘bek o‘g‘li (Journal of new century innovations, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Qashqadaryo viloyati yoqilg‘i sanoati va unda neft-gaz konlari joylashuviga doir ma’lumotlar qisqacha muhokama qilingan. Jumladan Yoqilg‘i sanoati mamlakat iqtisodiyotida katta ahamiyatga ekanligini inobatga olib undagi qazib olish darajalarini yoyilishi, hozirgi kunda har xil yoqilg‘i turlarini qazib olish va qayta ishlash bilan band bo‘lgan sanoat tarmoqlari majmui xususan, neft qazib olish, neftni qayta ishlash, gaz, ko‘mir, torf, slanets sanoatlari zonalarini rivojlantirish, Qashqadaryo viloyatidagi ayrim uglevodorod konlari haqida ma’lumotlar keltirilgan va viloyatda qazib olish hajmini oshirish kabi masalalarga atroflicha to‘xtalib o‘tilgan.