ЎЗБЕКИСТОНДА ИЖТИМОИЙ-СИЁСИЙ ВА ИҚТИСОДИЙ ҲАЁТИДА ЛИБЕРАЛ-ДЕМОКРАТИК ҒОЯЛАР УЙҒУНЛИГИ - М.М.Шодмонкулова; Г.Тожиева (Journal of new century innovations, 2024)
Мамлакатни ижтимоий-иқтисодий ривожлантириш йўли ва андозаси етук бозор иқтисодиёти ривожланган мамлакатларнинг бой тажрибаси ҳамда Ўзбекистон халқининг миллий тарихий мероси, турмуш тарзи, анъаналари ва руҳияти хусусиятларига таянади. Ўзбекистон мустақилликка эришгандан кейин ижтимоий йўналтирилган бозор муносабатларига ўтиш, мамлакат ҳамда иқтисодиётни модернизация ва ислоҳ этиш борасида салмоқли ишлар амалга оширилди. Буларнинг натижасида бозор муносабатларига асосланган кўп укладли иқтисодиёт, тадбиркор ва ишбилармонлар, фермерлар, кичик бизнес, моддий ва интеллектуал мулк эгаларидан иборат ўрта синф шаклланиб, барқарор ривожланмоқда, халқнинг реал даромадлари, турмуш фаровонлиги ўсмоқда.