INVESTORLAR UCHUN SOLIQ IMTIYOZLARI - Matmurodov Hayotbek Davronbek o’g’li (Journal of new century innovations, 2022)
Annotatsiya: Ushbu maqolada biz dunyoning turli mamlakatlarida investorlar uchun yaratilgan turli xil yengilliklar, qulayliklar hamda soliq imtiyozlari haqida, shuningdek undagi mavjud kamchiliklar va bo’shliqlar haqidagi tahlilni ko’rib chiqamiz. Investorlarga berilgan soliq imtiyozlarini dunyoning rivojlangan davlatlari Britaniya hamda Yaponiya tahlilida o’rganamiz. Qolaversa soliqda qo’llanilishi mumkin bo’lgan qanday imtiyozlar mavjudligi hamda bu imtiyozlar asosan qayerlarda qo’llanilib qanday natijalarga olib kelayotganligini ko’rib chiqamiz. Shuningdek O’zbekiston Respubliasi hududida ushbu ishlar qay tartibda amalga oshirilayotganligiga ham to’xtalib o’tamiz. Maqolada chet el sarmoyadorlari uchun turli yengilliklar yaratish imkoniyatlari, soliq imtiyozlarini yaratish va soliq imtiyozlariga ixtisoslashtirilgan erkin iqtisodiy zonalar haqida ham malumotlar mavjud.