ТИЖОРАТ БАНКЛАРИ КРЕДИТЛАРИНИНГ ДАРОМАДЛИЛИГИНИ ТАЪМИНЛАШНИНГ ДОЛЗАРБ МАСАЛАЛАРИ - Б.И. Ўринбоев (Journal of new century innovations, 2024)
Аннотация: Кредитлар Ўзбекистон тижорат банклари активларининг таркибида энг юқори салмоқни эгаллайди. Шу сабабли, кредитларнинг даромадлилигини таъминлаш тижорат банкларининг молиявий барқарорлигини таъминлашда муҳим амалий аҳамият касб этади. Мақолада республикамиз тижорат банклари кредитларининг даромадлилигини таъминлаш билан боғлиқ бўлган долзарб муаммолар аниқланган ва уларни ҳал қилишга қаратилган илмий таклифлар ишлаб чиқилган.