BURG’ULASH MASHINALARI DINAMIKASI ORQALI KINEMATIK PARAMETRLAR VA DOLOTANING AYLANISHLAR SONINI MATEMATIK MODELINI ANIQLASH - Ismatov Adhamjon Alibek o‘g‘li (Journal of new century innovations, 2024)
Annotatsiya: Zamonaviy burg’ulash mashinalari yuqori texnologik uskunalar hisoblanadi, ularga ekspluatatsiya davomida xizmat ko’rsatish muhim texnik madaniyatni talab etadi. Har qanday burg’ulash mashinalari o’zida murakkab dinamik tizimni mujassam etadi va bugungi kunda burg’ulash mashinalarining eng dolzarb mavzusi ham dinamik va kinematik parametrlarlarni o‘zaro bog‘liqligini matematik modeli tahlili hisoblanadi.