HAYVON TO’QIMALARIDA LIPIDLARNING BIOTSENOZI - Ne'matjonova Dilinur Islomjon qizi (Journal of new century innovations, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqola hayvon to'qimalarida lipidlarning murakkab dunyosiga kirib, ularning turli xil rollari va o'zaro ta'sirini o'rganadi. Keng qamrovli adabiyotlarni ko'rib chiqish va uslubiy tahlil qilish orqali u lipidlarning murakkab biotsenozini ochib beradi, ularning fiziologik jarayonlardagi ahamiyatini yoritadi. Tadqiqot hayvonlar tizimidagi lipid dinamikasi va ularning sog'liq va kasalliklarga ta'siri haqidagi tushunchamizni yaxshilashga qaratilgan.